Breaking News

snabblån återbetalar ränta

Snabblåneföretag går med på att betala tillbaka oskäliga räntor

0 0

Kreditnyheter från hbl.fi 2020-10-12

Snabblåneföretag går med på att betala tillbaka oskäliga räntor – konsumentombudsmannen fortsätter dragkampen med en annan aktör

Snabblåneföretaget Euro 24 Finance och indrivningsbolaget Gothia går med på konsumentombudsmannens krav om återbetalning av alla räntor.

Förra hösten meddelade konsumentombudsmannen att man överväger att göra en grupptalan för personer som drabbats av oskäliga räntor på snabblån från företagen Euro 24 Finance och J.W.-Yhtiöt.

Förutsättningarna för att göra en grupptalan är att många människor framför klagomål till konsumentombudsmannen. Därför uppmanade konsumentombudsmannen förra hösten personer som tagit ett snabblån på 2000 euro som haft oskäligt höga räntor till att anmäla det till Konkurrens- och konsumentverket.

Företagen hade också brutit mot lagen om snabblån när kreditavtalen gjordes. Därmed behöver låntagarna inte betala någon ränta alls utan bara det ursprungliga lånekapitalet, skriver konsumentombudsmannen i ett pressmeddelande.

Klagomålen handlar om snabblån som tagits före den första september 2019 då en ny lag som reglerar räntornas storlek trädde i kraft.

Fler kreditnyheter om snabblån

2020-10-21 – Kvinna tog stora snabblån i sin bästa kompis namn

2020-10-28 – Samlingslånet som fixar dina snabblån

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %